Alles wat je moet weten over borduren, stoffen, count & borduurnaalden

Welkom bij DoeZelf.nl, jouw ultieme bron voor ambachtelijke inspiratie en praktische doe-het-zelfinformatie! We nemen je mee naar de prachtige wereld van borduren, een kunstzinnige bezigheid die steeds meer liefhebbers aantrekt. Hier ontdek je alles over de stoffen waarmee je kunt borduren en de cruciale details van stof counts.

Stoffen voor Borduren: Een Overzicht

  1. Aida Stof: Aida is een uitstekende keuze voor zowel beginners als gevorderde borduurders. Met een duidelijk zichtbaar weefpatroon maakt Aida het gemakkelijk om de naald door de stof te geleiden. Bij DoeZelf.nl hebben we Aida-stof beschikbaar in verschillende counts, variërend van grof tot fijn, zodat je de perfecte stof kunt kiezen voor jouw project.

Tabel: Aida Stof Counts en Kruisjes per Centimeter

Count (Steken per Inch) Kruisjes per Centimeter
8 3
11 4
14 5
16 6
18 7
22 9
24 10
28 11

Belangrijk: Hier zie je de Aida stof counts met bijbehorende aantallen kruisjes per centimeter. Het kiezen van de juiste count is essentieel voor het gewenste resultaat van jouw borduurwerk.

  1. Evenweave Stof: Voor diegenen die streven naar verfijnde details in hun borduurwerk, is evenweave de ideale keuze. Het gelijke weefpatroon over de stof zorgt voor een glad oppervlak, perfect voor ingewikkelde ontwerpen. Ontdek bij DoeZelf.nl een assortiment evenweave stoffen met diverse counts om aan al je creatieve behoeften te voldoen.

Tabel: Evenweave Stof Counts en Kruisjes per Centimeter

Count (Steken per Inch) Kruisjes per Centimeter
14 5
16 6
18 7
20 8
22 9
24 10
28 11
32 13

Notitie: Deze tabel biedt een overzicht van de evenweave stof counts en het aantal kruisjes per centimeter. Een hogere count staat gelijk aan meer kruisjes, wat handig is voor gedetailleerde en fijnere borduurprojecten.

  1. Linnen Stof: Linnen is een klassieke keuze voor borduurprojecten en staat bekend om zijn duurzaamheid en natuurlijke uitstraling. De textuur van linnen geeft een uniek karakter aan het borduurwerk. DoeZelf.nl biedt linnen stoffen in verschillende counts, waardoor je de mogelijkheid hebt om te experimenteren met diverse texturen en fijnheden.

Tabel: Linnen Stof Counts en Kruisjes per Centimeter

Count (Steken per Inch) Kruisjes per Centimeter
22 9
26 10
30 12
36 14
40 16

Opmerking: Linnen stof biedt een natuurlijke elegantie aan borduurwerk en is beschikbaar in verschillende counts. Experimenteer met de textuur van linnen voor unieke en verfijnde resultaten.

Borduurnaalden: De Sleutel tot Precisie

Naast de keuze van stof is de juiste naald van essentieel belang voor succesvol borduurwerk. Borduurnaalden zijn verkrijgbaar in verschillende nummers, wat verwijst naar de dikte van de naald. Grotere nummers duiden op dikkere naalden, terwijl kleinere nummers wijzen op fijnere naalden. Bij DoeZelf.nl hebben we een assortiment borduurnaalden in diverse nummers, zodat je altijd de perfecte naald hebt voor jouw specifieke project.

Tabel: Borduurnaalden en Geschikte Stof

Naaldnummer Geschikte Stof
18 Fijne stoffen, zijde
20 Gemiddelde stoffen, katoen
22 Grovere stoffen, linnen
24 Zeer grove stoffen, jute
26 Speciale stoffen, borduurzijde

Een fijne naald is ideaal voor fijne stoffen en gedetailleerde ontwerpen, terwijl een grovere naald geschikt is voor grovere stoffen en snellere vooruitgang.

Borduurpakketten van Topmerken bij DoeZelf.nl

Ontdek het uitgebreide assortiment borduurpakketten bij DoeZelf.nl, inclusief gerenommeerde merken zoals Vervaco, LanArte, Luca-S, Leti Stitch, Bothy Threads, Merekja, Magic Needle, NeedleArt World, Cinnamon Stitching & Heritage Crafts. Of je nu online shopt op onze website of een bezoek brengt aan onze Showroom in Schagen, bij DoeZelf.nl vind je alles wat je nodig hebt voor jouw borduuravontuur. Laat je inspireren en creëer prachtige borduurwerken met de beste materialen en merken!